Cliobloggen

Hem » Om Clio

Om Clio

Annonser

Clio – den historiska bokklubben startades 1987 i tron att det finns ett genuint intresse för historia och kulturhistoria, men att det som läsare kan vara svårt att upptäcka all litteratur som utges.

Som medlem i Clio (du kan vara »vanlig« eller »digital«) får du åtta gånger om året vår populära medlemstidning. Den ger en god överblick över vilka böcker inom området historia/kulturhistoria som ges ut och här finner du även böcker som kan vara svåra att upptäcka på egen hand. I varje nummer presenteras en huvudbok utförligt. Clio väljer alltid aktuella, nyutkomna böcker av hög kvalitet och priset är extra förmånligt. Utöver huvudboken erbjuds du ytterligare cirka 30-40 böcker, från olika förlag och i varierande prislägen. Bland böckerna finner du specialstudier, biografier, essäsamlingar, referenslitteratur men även illustrerade praktverk. Som Clio-medlem köper du böckerna till förmånliga priser.

Men Clio är något mer än enbart en bokklubb; Clio arrangerar exempelvis medlemsresor och föredragsserier, utdelar årligen – tillsammans med Svenska Dagbladet – Cliopriset till en svenskspråkig ung historiker samt har varit med om att initiera De Svenska Historiedagarna.

Besök gärna http://www.clio.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: